به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعة المصطفی العالمیه در جلسه نقد و بررسی دانشنامه اسلامی کشاورزی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهارکرد: هر چند دانشنامهنویسی و دایرةالمعارفنگاری، به شکلی از گذشته در سنت علمی ما جایگاه داشته است، ولی این دانش به شکل جدیدی که در قرون اخیر پدید آمده و اصول، قواعد و استانداردهایی برای آن تنظیم شده است، تجربهای تازه، بسیار خوب و ارزشمند به شمار میآید.
وی، با اشاره به رشد چشمگیر دانش دایرةالمعارفنگاری در حوزههایعلمیه در سالها و دهههای اخیر، افزود: این عرصه در حوزهعلمیه قم مورد توجه مراکز علمی قرار گرفته است و جامعةالمصطفی العالمیه سالهاست در این زمینه فعال بوده و هماکنون نگارش چندین دانشنامه شامل دانشنامه اسلامی کشاورزی، دانشنامه امام رضا(ع) و دانشنامه نماز جمعه در پژوهشگاه بینالمللی المصطفی در حال انجام است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ادامه داد: خوشبختانه، در این زمینه تجربههای بسیاری خوبی در مجموعه پدید آمده است. زحمات زیادی برای تأمین منابع صورت گرفته و منابع انسانی در این زمینه ایجاد شده است که ظرفیت بسیار خوبی برای حوزههایعلمیه به شمار میآید، ولی با توجه به جوانی این دانش در حوزهعلمیه، لازم است با تبادل تجربه، نقد و بررسی آثار، شاهد ارتقای تولیدات علمی باشیم.
وی با تقدیر از تلاش پژوهشگران پژوهشگاه بینالمللی المصطفی در تدوین این دانشنامه، اظهار کرد: با وجود تلاشهای صورتگرفته، نمیتوان ادعا داشت که کار را نمیتوان ارتقا داد و به همین دلیل، پژوهشگاه بینالمللی المصطفی همواره از برگزاری جلسات نقد و بررسی استقبال میکند و امیدواریم این جلسات نتایج پربرکتی به همراه داشته باشد و نکاتی که ارزیابان بیان میکنند، در رشد و تعالی کار مؤثر واقع گردد.
۳۱۳/۱۷
نظر شما